+370 37 263495
info@emolus.lt
  • 10
  • Sukurta
  • Papildyta

Sėjomaina tai keletui metų suplanuota skirtingų kultūrų auginimo seka, kurios tikslas: kontroliuoti ir sumažinti ligas bei kenkėjus, padidinti dirvožemio derlingumą, mažinti piktžolių augimą, sumažinti erozijos poveikį dirvai, naudoti mažiau mineralinių trąšų ir cheminių preparatų.

        Pomidorams šiltnamiuose dažnai trūksta maisto medžiagų. Azoto, fosforo, kalio, magnio trūkumai daugiau pastebimi apatinėje augalo dalyje, ant senesnių lapų, o kalcio, sieros, geležies ir mikroelementų - viršutinėje dalyje, ant jaunų lapų.

Auginimui šildomame šiltnamyje pomidorai sėjami kovo mėnesio pradžioje, o nešildomame šiltnamyje - kovo mėnesio viduryje ir vėliau, į daigyklas, dėžutes ar durpines tabletes, pripildytas kokybiško durpių substrato.

Žemuogių auginimas

Jau nuo seno žinoma, jog žemuogės yra be galo naudingos uogos,  kuriose gausu vitaminų B, C, E, K, folio rūgšties, karotinoidų, pektinų, antoksidantų, mineralų: geležies, kalio, natrio, fosforo, kalcio ir kt. Liaudies medicinoje ši uoga - viena iš pirmųjų vaistinių augalų

Prasidedant pavasariui, kovo mėnesį, sode ir darže jau galima atlikti nemažai darbų.

Prieskoniniai augalai ant palangės – gražu, stilinga ir svarbiausia naudinga bei praktiška. Šiuos augalus galima auginti bet kokiuose induose, vazonuose ar netgi krepšiuose virtuvėje ant palangės ar balkone...

Zamiokulkas, kitaip dar vadinamas „pinigų medžiu“ – visžalis, gumbinis augalas su dekoratyviais žaliais blizgančiais lapais ir storais stiebais. Auginamas kambaryje gali išaugti netgi iki pusantro metro aukščio.

Turbūt nesuklysime pasakydami, kad viržiai viena iš rudens puošmenų. Šie rudeniniai augalai džiugina akis savo spalvų įvairove: nuo rausvų, baltų, raudonų ar violetinių.

Mėnulio fazių įtaka svarbi ne tik žmonėms, bet ir augalams. Jaunaties metu, t.y. dieną prieš jaunaties dienos pradžią, jaunaties dieną ir antrą jaunaties dieną augalų patariama geriau neliesti.

Slyvos – vienos iš dažniausiai auginamų medžių mūsų soduose ar kiemuose. Ankstyvųjų veislių slyvos prinoksta rugpjūčio pradžioje, o vėlyvųjų veislių baigia nokti rugsėjo mėnesį.

  • 10
  • Sukurta
  • Papildyta
Loading...