Zamiokulkas, kitaip dar vadinamas „pinigų medžiu“ – visžalis, gumbinis augalas su dekoratyviais žaliais blizgančiais lapais ir storais stiebais. Auginamas kambaryje gali išaugti netgi iki pusantro metro aukščio. Zamiokulkas yra vienas iš populiariausių kambarinių augalų, nėra lepus, tačiau vis dėlto reikia pasirūpinti, kad jis būtų prižiūrėtas tinkamai. „Pinigų medį“ verta turėti kiekvienuose namuose, kadangi jis padeda išvalyti patalpų orą ir pagerina jo kokybę, tad pagerėja patalpoje būnančių žmonių protinė veikla, geriau išsimiegama.

   Natūralioje aplinkoje jis auga rytų Afrikoje, nuo Kenijos pietų iki Pietų Afrikos šiaurryčių, tad prisitaikęs prie sausų ir karštų Afrikos orų jis geriausiai bujoja, kai yra labai šviesu ir šilta,bet nėra tiesioginių saulės spindulių. Zamiokulkas geriausiai jaučiasi ne žemesnėje nei 15 laipsnių patalpoje. Vasarą augalą galima išnešti į lauką, jį geriausia laikyti skersvėjų apsaugotoje, šviesioje vietoje.

  Pinigų medžiui tinkamiausias yra vandeniui laidus ir purus substratas (kompostas, rupus smėlis, durpės). Sodinant augalą nepatartina į substratą įmaišyti perlito, geriau rinktis smulkią granito skaldelę. Persodinti jaunus augalus rekomenduojama kas metus, vis į didesnį vazoną, o suaugusius - kas kelis metus. Augalo vazonas turėtų būti proporcingas jo šaknų dydžiui, kadangi išsirinkus per didelį vazoną, pinigų medis greitu metu neišaugins naujų lapų. Persodinus augalą, jį reikia gausiai palieti, o lapus apipurkšti vandeniu, kad nenuvystų.

  Laistyti šį augalą reikia reguliariai, bet saikingai, taip, kad viršutinis substrato sluoksnis vazone visada būtų sausas. Geriausia vandenį pilti į vazono lėkštę, taip augalo šaknys jo pasiims tiek, kiek reikia. Liejant per dažnai, dėl per šlapio substrato, gali pradėti pūti šakniastiebiai, tuomet augalas pradės žūti. Tad jei augalo lapai ima geltonuoti, didelė tikimybė, kad juos perlaistėte ir pradėjo pūti šakniastiebiai. Tuomet reikėtų substratui leisti gerai išdžiūti, ar net persodinti augalą, prieš tai pašalinus supuvusias augalo dalis, kad puvinys neišplistų į kitas augalo dalis.

  Geriausias metas tręšti šį augalą - kovo-rugpjūčio mėnesiai. Tai atlikti rekomenduojama kas 30 dienų. Zamiokulkui labiausiai tinka trąšos, kurios yra skirtos kaktusams bei sukulentams.

Dauginti pinigų medį galima keliais būdais: dalyti gumbą, įšaknydinti lapą ar stiebo dalį.

  Turbūt nedaugelis žino, jog gerai ir tinkamai prižiūrimas zamiokulkas gali netgi pradžiuginti žiedais, tačiau jis gali pražysti tik pasiekęs brandų amžių.