Prieskoniniai augalai ant palangės – gražu, stilinga ir svarbiausia naudinga bei praktiška. Šiuos augalus galima auginti bet kokiuose induose, vazonuose ar netgi krepšiuose virtuvėje ant palangės ar balkone. Įvairias žoleles geriausia sodinti į skirtingus indelius, kadangi kai kurios žolės gali nederėti tarpusavyje. Namų salygomis puikiai užsiauginti galima bazilikus, čiobrelius, dašius, petražoles, mėtas, melisas bei raudonėlius. Didesniuose induose puikiai augs peletrūnas, gelsvė, bei melisa.

   Prieskoninių žolelių auginimui geriausiai tinka apie 10-15cm aukščio indai. Sėjant šiuos augalus, apačioje indo reikėtų paberti 2-3cm drenažo, o ant viršaus užpilti kokybiško grunto ar komposto. Dauguma žolelių mėgsta purią žemę, tad gruntą ar kompostą rekomenduojama persijoti su smėliu. Tinkamiausia auginimo temperatūra - +15-+20°C, tačiau svarbiausia, kad augalai gautų pakankamai šviesos ir gryno oro. Prieskonininės žolelės geriausia auga saulėtoje vietoje, tad jiems puikiausiai tiks pietinėje ar vakarinėje pusėje esanti lango palangė. Prieskonių jokiu būdu negalima perlaistyti, pakanka juos palieti vieną kart per savaitę kambario temperatūros vandeniu, o tręšti reikia labai retai ir atsargiai.

  Prieskoninių žolelių sėklas galite rasti čia: https://www.emolus.lt/sodas-ir-laisvalaikis/sodo-darzo-reikmenys/seklos/prieskoniu-vaistiniu-augalu-seklos.html