Mėnulio fazių įtaka svarbi ne tik žmonėms, bet ir augalams. Jaunaties metu, t.y. dieną prieš jaunaties dienos pradžią, jaunaties dieną ir antrą jaunaties dieną augalų patariama geriau neliesti. Jų nederėtų persodinti, skiepyti, purenti žemės apie augalus, kad nebūtų pažeistos jų šaknys. Tai puikus metas naikinti piktžoles, augalų kenkėjus, nupjauti ligotas ir pažeistas šakas, nugnybti daržovių stiebų ir ūglių viršunes.

     Esant priešpilniui, augalų biolauko aktyvumas kyla nuo šaknų į viršų, stiebų ir lapų link, tad šiuo metu augalų šaknys nėra tokios jautrios aplinkos veiksniams. Augalus galima persodinti, apipjaustyti, taip jie sparčiau leis naujus ūglius.

    Pilnaties metu augalams didžiausią įtaką daro trys pirmos pilnaties dienos. Visas biolauko aktyvumas yra sutelktas augalo šakose, lapuose ir žieduose, tad nerekomenduojama genėti vaismedžius ir vaiskrūmius, nugnybti daržovių viršūnėles ir šoninius ūglius, skiepyti vaismedžius. Šis laikotarpis tinkamas augalų daigų retinimui, piktžolių rovimui, žemės purenimui ir dirvožemio mulčiavimui.

   Delčios metu labiausiai pažeidžiamos yra augalų šaknys. Šiuo laikotarpiu patariama sėti įvairių rūšių augalų sėklas, šakniavaisius, įvairius augalų svogūnėlius, retinti daigus, naikinti piktžoles ir kenkėjus, laistyti ir tręšti augalus organinėmis trąšomis, apipjaustyti augalus, skinti gėles ir rinkti derlių.